Haberler

Ehliyetiniz Artık Kimlik Kartınızda

Ehliyetiniz Artık Kimlik Kartınızda

Ehliyetiniz Artık Kimlik Kartınızda…. İç işleri bakanlığına bağlı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından 1 milyondan fazla kişinin sürücü bilgileri vatandaşlık kimlik kartlarına tanımlandı. Böylelikle ehliyetiniz artık kimlik kartınızda olmuş olacak.

Hayat Kimliğinle Kolay

Bakanlığa bağlı olarak genel müdürlüğün Hayat Kimliğinle Kolay Uygulaması ile gerçekleştirdiği tanımla vatandaşlar tarafından oldukça ilgi gördü. Bu sayede uygulama ile ülkemizde 1.009.862 kişinin ehliyeti artık kimlik kartına tanımlanmış oldu.

Artık Yanınızda Sürücü Belgesi Bulundurmanıza Gerek Yok

Hayat kimliğinle kolay uygulamasın ile dünyada bir ilk gerçekleştirilmektedir. Uygulama hayatımızı kolaylaştıracak artık birden fazla kimlik ya da belge taşımak zorunda kalmayacağız. Çünkü uygulama ile birlikte sürücü belgesinde yer alan tüm bilgiler çipli olarak üretilmiş olan kimlik kartlarına entegre edilmektedir.

Ücretsiz olarak Uygulamadan Yararlanabiliyorsunuz

Ehliyetinizin artık kimlik kartınızda tanımlı olmak istiyorsanız ve de yeni sürücü belgesi ve yeni çipli kimlik kartınız varsa nüfus müdürlüğüne giderek bu hizmetten ücretsiz olarak yararlanabilmektesiniz. Bu değişim ve kolaylık için 21 Eylül 2020 tarihinde hayata geçirilen Hayat Kimliğinle Kolay Uygulamasına şimdiye kadar çoktan 1 milyonun üzerinde başvuru yapıldı bile…

Başvuruda İstanbul 1. Sırada

Hayat Kimliğinle Kolay Uygulamasına başvuruda Türkiye genelinde 155.645 kişi ile İstanbul birinci sırada yer aldı. İstanbul’u 83.422 kişi ile Ankara, 38.178 kişi ile Antalya, 36.769 kişi ile İzmir ve 27.763 kişi ile Bursa ili takip etti.

Uygulamaya en çok genç nesil ilgi gösterdi. 25 yaş ve altı toplam 188.990 kişi uygulamadan yararlandı. Erkeklerde sayı 797.189 iken kadınlarda bu sayının 212.673 olduğu görüldü.

Yerli Ve Milli Yazılım Kullanıldı

Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartında yer alan işletim sisteminden, kimlik kartı başvurusunun alınması ile kimlik kartının basımına kadar olan süreçteki bütün yazılımlar Bakanlığımızın mühendisleri tarafından yerli ve milli olarak geliştirildi.

YAZIYI PAYLAŞ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir