Kenya'daki Derneklerin Dikkatine

Kenya’daki Derneklerin Dikkatine

Kenya’da bulunan Eş-Şebab adlı terör örgütünün Kenya’nın Somali sınırına yakın bölgelerinde etkinliğini artırmakta olduğu nedeniyle Dışişleri Bakanlığı İkili Siyasi İşler Genel Müdürlüğünden İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü aracılığıyla Valiliğimize ulaşan 05.03.2021 tarihli ve 32213025 sayılı yazıda özetle; Kenya sınırında ve büyük şehirlerinde ülke makamlarınca yoğun güvenlik tedbirleri alındığı bildirilmiştir.

Eş-Şebab adlı terör örgütünün yoğunlukla hedef aldığı Somali sınırındaki Mandera, Lamu, Tana River, Garissa ve Wajir ve Kenya’da Müslüman nüfusun ağırlıklı olduğu vilayetlerin; ülkemiz yardım kuruluşlarının, Ramazan ayı ve Kurban Bayramı dönemleri başta olmak üzere en çok faaliyet gösterdiği bölgeler olduğu ifade edilmiştir.

05.03.2021 tarihli ve 32213025 sayılı yazıda, Eş-Şebab terör örgütünün Kenya’nın Somali sınırına yakın bölgelerinde görev yapan yabancı doktorları ve yardım gönüllülerini de hedef aldığının bilindiği, bu çerçevede Kenya’da faaliyette bulunmayı öngören sivil toplum kuruluşlarımızın 2021 yılı Kenya planlamaları kapsamında bölge ziyaretleri öncesinde mutlak surette Nairobi Büyükelçiliğimizle temasa geçmeleri ve yardım faaliyetinde bulunmayı öngördükleri bölgelerin yerel makamlarıyla işbirliği ve eşgüdüm içerisinde hareket etmelerinde fayda olacağı belirtilmiştir.

İlgili dernekler ve diğer sivil toplum kuruluşlarınca bilgi edinilmesi rica olunur.