Dernekler kaç kişi ile kurulur?

DERNEKLER KAÇ KİŞİ İLE KURULUR

Dernekler kaç kişi ile kurulur, sorusuna 23/11/2004 tarihinde yürürlüğe giren 5253 Sayılı Dernekler Kanunu’nun 1.maddesinde Kazanç paylaşma dışında, kanunlarla yasaklanmamış belirli ve ortak bir amacı gerçekleştirmek üzere, en az yedi gerçek veya tüzel kişinin, bilgi ve çalışmalarını sürekli olarak birleştirmek suretiyle oluşturdukları tüzel kişiliğe sahip kişi topluluklarını” şeklindeki hükmüyle derneklerin kaç kişi ile kurulduğuna açıklık getirmiştir.

Dernekler kaç kişi ile kurulur?

Yukarıda da bahsettiğim üzere 23/11/2004 tarihinde yürürlüğe giren 5253 Sayılı Dernekler Kanunu’nun 1.maddesinde dernekler 7 kişi ile kurulması gerekmektedir. Bu sebeple “Dernek nasıl kurulur?” başlıklı yazımızda da bahsettiğimiz üzere belirlediğiniz amaç kapsamında kurmak istediğiniz dernek için 7 kişi olmalısınız.

dernek-nasil-kurulur

Ayrıca dernek kurmak için bir araya gelen 7 kişinin “Dernek Nasıl kurulur?” ve ek olarak “Dernek kurmak için gerekli belgeler” başlıklı yazılarımızda da bahsettiğimiz üzere öncelikle hazırlanan tüzüğün her sayfasına kurucu olan 7 kişinin de ayrı ayrı imza atması sonrasında ise gerekli olan diğer belgelerin hepsini de doğru bir şekilde doldurması gerekmektedir.

Son olarak unutmayın, merak ettiğiniz ve anlamadığınız noktalar için yazının altına yorum yaparak ya da sitemizdeki iletişim formları üzerinden bizlere ulaşabilir, dernek kuruluşu ile ilgili bizlerden yardım alabilirsiniz.