Öğrenci Kulüpleri, Kuruluşlar

Ankara Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Öğrenci Topluluğu

Ankara Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Öğrenci Topluluğu (ANKÜBEST), Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğrencileri tarafından 2010-2011 eğitim-öğretim döneminde, Ankara Üniversitesi’nde kurulmuştur. Kurucu üyeleri; İbrahim TAŞDELEN, Ayşe Nur SONGÜR, Eren CANBOLAT, Nazlı Nur ASLAN ve Gökçen İPLİKÇİ’dir. Üyelerine başta Beslenme Bilimi olmak üzere her türlü sosyal alanda hizmet vermeyi, öğrencilerin fikirlerini özgür bir biçimde ifade etmelerine uygun ortam oluşturmayı amaçlayan değişim ve gelişime açık bir toplum bilinci oluşturmayı amaçlayan bir topluluktur.

ANKARA ÜNİVERSİTESİ BESLENME VE DİYETETİK ÖĞRENCİ TOPLULUĞU (ANKÜBEST)’NUN AMACI

Ankara Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Öğrenci Topluluğu (ANKÜBEST) web sitesinde yaptığı kısa açıklamayla amacını, “ Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesindeki ANKÜBEST topluluğu, Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğrencilerine başta Beslenme Bilimi olmak üzere her türlü sosyal alanda hizmet vermeyi, öğrencilerin fikirlerini özgür bir biçimde ifade etmelerine uygun ortam oluşturmayı amaçlayan değişim ve gelişime açık bir topluluktur.” şeklinde açıklamıştır.

AMACA YÖNELİK YAPILMASI ÖNGÖRÜLEN ETKİNLİKLER

Diyetisyen dernekleri, beslenme ve diyet alanındaki konularla ilişkili dernekler, vakıflar, birlikler ve eğitim kurumları ile öğrencilerin ilişkilerinde koordinasyon sağlamak,

Uluslararası diyetetik kuruşları ile ilişki içinde olmak,

Öğrencilere, diğer sağlık personellerine, topluma beslenme ve diyetetik alanı ile ilgili eğitimler vermek,

Topluluk üyelerinin düzenlenecek faaliyetlerle mesleki ve sosyal yönden gelişimlerine katkıda bulunmaktır.

Sosyal Medya Hesapları