Vakıflar, Kuruluşlar

MEKSA Vakfı

Mesleki Eğitim ve Küçük Sanayii Destekleme Vakfı (MEKSA Vakfı) 1985 yılında kurulmuştur. Mesleki Eğitim ve Küçük Sanayii Destekleme Vakfı (MEKSA Vakfı) sitesinde yaptığı kısa açıklamayla amacını: Mesleki eğitimin Türkiye’de daha etkin bir biçimde yönlendirilmesine ve yaygınlaştırılmasına katkıda bulunmak için kaliteli eğitim anlayışıyla bireyi merkeze alarak; üretken, çok yönlü yeteneklerle donatılmış, insancıl değerlere sahip çıkan, bilgiyi paylaşan ve sorun çözme becerisi kazanmış bireyler yetiştirmektir, şeklinde ifade etmektedir.

MESLEKİ EĞİTİM VE KÜÇÜK SANAYİİ DESTEKLEME VAKFI (MEKSA VAKFI)’NIN FAALİYET ALANLARI

Mesleki Eğitim ve Küçük Sanayii Destekleme Vakfı (MEKSA Vakfı)’nın kuruluş amacının yanı sıra amaçları doğrultusunda çalışma yapabilecekleri faaliyet alanlarını ayrıca belirtmiştir. Bunlar;

1-) MEKSA Vakfı Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile yapmış olduğu protokol kapsamında Türkiye’nin her ilinde Mesleki Kurslar, Genel Kurslar, Dil Kursları ve Sosyal Aktiviteler düzenleyebilmekte ve Halk Eğitim Merkezleri ile birlikte MEB onaylı sertifika verebilmektedir.

2-) MEKSA Vakfı Sınav ve Belgelendirme Sistemi ile bireylerin yetkinlikleri ulusal meslek standartları ve ulusal yeterliliklere göre Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yetkilendirilmiş bağımsız kuruluşlar tarafından ölçülüp değerlendirilmektedir. Kişilerin bilgi, beceri ve yetkinlikleri nerede ve nasıl kazanıldığına bakılmaksızın değerlendirilip belgelendirilmekte, böylece meslek bilgisini eğitim alarak değil çalışarak geliştirmiş kişilere de yetkinliklerini kanıtlama imkânı sağlamaktadır. Ulusal yeterliliklere göre belge almak isteyen bireyler yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşlarının düzenlediği sınavlara başvurabilmektedirler. Mesleki Yeterlilik Kurumu şeffaf ve kalite güvencesi sağlamış belgelendirme sisteminin yaygınlaştırılması için çalışmalarını sürdürmekte ve bu bağlamda gerekli düzenlemeler paydaşlarla işbirliği içerisinde yürütülmektedir.

şeklinde olmak üzere kuruluşun web sayfasında ayrıntılı olarak yer almaktadır.