Ankara Çölyak Derneği

ŞEBNEM ERCEBECİ ÇINAR’ın kuruculuğu ile Ankara Çölyak Derneği adıyla kurulan dernek 2908 sayılı Dernekler Kanunu’nun çerçevesinde Dernekler Müdürlüğü Dernekler Masası’nda yerini almış ve 12.11.2004 günü itibariyle de yasal olarak çalışmalarına başlamıştır. 27 Mart 2005’de I. Genel Kurulu’nu yaparak Yönetim ve Denetleme Kurulu üyelerini seçmiştir. Dernek ilk olarak ne kişi ile başlamış ve şu an 500’den fazla üyeye sahiptir ayrıca her üyeye bir kimlik kartı verilmektedir.

Ankara Çölyak Derneği’nde Çölyak hastalığı konusundaki bilgileri gönüllü hekimler tarafından veriliyor ve hastalık teşhis ediliyor. Daha sonrasında bu hastalığı taşıyan üyeler devreye giriyor ve destek olunuyor.

Ankara Çölyak Derneği’nin kuruluş amacı yaptığı ve yapacağı çalışmalar ile çölyak hastalarının günlük hayatlarını kolaylaştırmaktır. Çölyak hastalığı konusunda toplumu bilinçlendirmek ve hastalığın varlığını duyurarak, hastalığa karşı uyarıların çoğalmasını sağlamak ayrıca topluma kazanılmalarını sağlamaktır. Çölyak hastalığı konusunda bilimsel çalışmalara destek vermek ve çölyak hastalarını bu konu hakkındaki gelişmelerden haberdar etmektir.

Hastaların birebir gözlemlerinin yapılmasını, böylece hastalığın tanı ve tedavisinde katkıda bulunulmasını sağlamaktadır. Çölyak hastaları için Glutensiz diyet yiyecekleri konusunda üretici ve ithalatçı firmalarla işbirliği yaparak bu ürünlerin toplumun her kesimi tarafından satın alınabilecek şartlarda teminini sağlamaktır. Ayrıca yürürlükteki mevzuatlarda çölyak hastaları lehine gerekli değişiklikler ve düzenlemelerin yapılmasını sağlamaktır.

Ankara Çölyak Derneği’ne Üye Olmak İçin Gerekli Koşullar:

-3 adet vesikalık fotoğraf

-1 nüfus cüzdanı fotokopisi

-Yıllık 50 TL aidat

İletişim:

Toros Sok. No:5/A (Saray Eczanesi)

Sıhhıye – Ankara  / TÜRKİYE