Vakıflar, Kuruluşlar

Anadolu Çağdaş Eğitim Vakfı

Anadolu Çağdaş Eğitim Vakfı (ANAÇEV VAKFI) 1997 yılında, “Kamu Yararına Kurulan Vakıf” olma hakkını kazanmıştır. Anadolu Çağdaş Eğitim Vakfı sitesinde yaptığı kısa açıklamayla amacını: Eğitim yoluyla, bireylerden başlayarak toplumu geliştirecek projelerle, ülkemizde çağdaşlığın yakalanmasında, yerleştirilmesinde, sürekliliğin sağlanmasında destek olmaktır, şeklinde ifade etmektedir. Vakıf, tüm bu çalışmalarını bağışlar ve gönüllü emeği, amacına yönelik düzenlenen etkinliklerin geliri ile yürütmektedir. En büyük hedefi ise çağdaş bir insandan çağdaş bir topluma ulaşmaktır.

ANADOLU ÇAĞDAŞ EĞİTİM VAKFI’NIN FAALİYET ALANLARI

Anadolu Çağdaş Eğitim Vakfı’nın kuruluş amacının yanı sıra amaçları doğrultusunda çalışma yapabilecekleri faaliyet alanlarını ayrıca belirtmiştir. Bunlar;

Anadolu Çağdaş Eğitim Vakfı

1-) Başarılı ve maddi olanakları yetersiz ilköğretim-ortaöğretim-üniversite öğrencilerine burs verilmesi,

2-) Başta okuma-yazma olmak üzere eğitim alamamış yetişkinlere eğitim verilmesi,

3-) Okul öncesi çocuklarımızı çağdaş bir eğitimle tanıştırılması,

4-) Gecekondu bölgelerinde açılan ve yetişkinlere yönelik hizmet veren eğitim evlerimizin (toplum merkezleri) sayılarının çoğaltılması ve yurt genelinde yaygınlaştırılması,

5-) Burslu öğrencilerimizin ücretsiz yararlanacakları Öğrenci Yurdu’nun yapılması,

6-) Eğitim merkezlerimizin yaygınlaştırılması ve ANAÇEV İlköğretim Okulu’nun açılması,

şeklinde hem kısa vadede hem de uzun vade de olmak üzere kuruluşun yapabileceği faaliyetleri ve projeleri web sayfasında ayrıntılı olarak yer almaktadır.